Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Το τρόφιμο που αγαπούν οι χίπστερ και πουλάει σαν τρελό
[Newsbeast]: Το τρόφιμο που αγαπούν οι χίπστερ και πουλάει σαν τρελό

[Newsbeast]: Το τρόφιμο που αγαπούν οι χίπστερ και πουλάει σαν τρελό

Οι εξαγωγές στην Ευρώπη σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε αξία μεταξύ 2013-2017

Η αυξανόμενη ανάγκη για μια πιο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή καθώς και η μεγάλη διατροφική του αξία, το καθιστούν ως μια υπερτροφή που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τεράστια ζήτηση.

Η πατρίδα του είναι το Μεξικό και η Ευρώπη το έμαθε λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θεωρείται ένας από τους πιο νόστιμους καρπούς που υπάρχουν και μπορεί να συνδυαστεί με πολλές τροφές και ποτά. Είναι φρούτο και όχι λαχανικό, όπως εσφαλμένα αναφέρεται αρκετές φορές.

Ο λόγος για το αβοκάντο, το τρόφιμο που αγαπούν οι χίπστερ και που πουλάει σαν τρελό τα τελευταία χρόνια, όπως άλλωστε καταδεικνύουν και επίσημα στοιχεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κέντρο για την προώθηση των εισαγωγών από αναπτυσσόμενες χώρες (CBI), που αποτελεί μέλος του ολλανδικού οργανισμού επιχειρήσεων, οι εξαγωγές αβοκάντο στην Ευρώπη σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε αξία μεταξύ του 2013 και του 2017.

Η τεράστια ζήτηση έχει επηρεάσει και τις ζωές αρκετών ανθρώπων στην Κένυα, μια χώρα που επίσης παράγει το μαγικό αυτό φρούτο.

«Ήταν μια καλή σεζόν. Η τιμή ανά φρούτο σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με την περσινή χρονιά», αναφέρει στο BBC ο Peter Kariuki από την Καντάρα (κεντρική Κένυα) που ολοκλήρωσε πρόσφατα την πώληση της παραγωγής του -400.000 αβοκάντο- γι’ αυτή τη σεζόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!