Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Τρισδιάστατες εικόνες σαν ολογράμματα βγάζουν ήχους και μπορείς να τις αγγίξεις
[Newsbeast]: Τρισδιάστατες εικόνες σαν ολογράμματα βγάζουν ήχους και μπορείς να τις αγγίξεις

[Newsbeast]: Τρισδιάστατες εικόνες σαν ολογράμματα βγάζουν ήχους και μπορείς να τις αγγίξεις

Πρωτοποριακό σύστημα ανέπτυξαν ερευνητές από τη Βρετανία και την Ιαπωνία – Δείτε το βίντεο

Πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο παράγει τρισδιάστατες εικόνες, που μπορούν να «μιλήσουν», να παίξουν μουσική ή να βγάλουν άλλους ήχους, ενώ παράλληλα δίνουν σε ένα άνθρωπο το αίσθημα της αφής, όταν τις αγγίζει με το χέρι του δημιούργησαν ερευνητές από τη Βρετανία και την Ιαπωνία.

Πρόκειται ουσιαστικά για «ζωντανά» ολογράμματα που όχι μόνο τα βλέπει κανείς, αλλά επίσης τα ακούει και τα πιάνει. Ο ταυτόχρονος συνδυασμός 3-D οπτικού, ακουστικού και απτικού περιεχομένου επιτυγχάνεται για πρώτη φορά. Στόχος των επιστημόνων και μηχανικών είναι να δημιουργήσουν συσκευές που θα παράγουν ολογράμματα, τα οποία θα παρέχουν μια ολοκληρωμένη γκάμα αισθήσεων και όχι απλώς οπτικό περιεχόμενο.

Το σύστημα με την ονομασία MATD (Multimodal Acoustic Trap Display), το οποίο θυμίζει οθόνες ταινιών επιστημονικής φαντασίας όπως του «Πολέμου των Άστρων», μπορεί μελλοντικά να έχει ποικίλες εφαρμογές, όπως στη βιοϊατρική, στη βιομηχανία , στον στρατό κ.α, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ριούτζι Χιραγιάμα του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», βασίστηκαν στην τεχνολογία των ηχητικών λαβίδων, που μετακινούν πολύ μικρά αντικείμενα μέσω κυμάτων υπερήχων, προκειμένου να παγιδεύσουν ατομικά σωματίδια και να τα φωτίσουν με διάφορα χρώματα, καθώς αυτά κινούνται στην οθόνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!