Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Τρεις Κρητικοί αξιωματικοί κάνουν πράξη ένα έργο πνοής για το νησί
[Newsbeast]: Τρεις Κρητικοί αξιωματικοί κάνουν πράξη ένα έργο πνοής για το νησί

[Newsbeast]: Τρεις Κρητικοί αξιωματικοί κάνουν πράξη ένα έργο πνοής για το νησί

Στα σκαριά καταδυτικό πάρκο 60 στρεμμάτων στον δήμο Αποκορώνου που θα διαθέτει 38 τεχνητούς υφάλους

Ένα ξεχωριστό έργο ανάπτυξης αλλά και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος μπαίνει στην τελική ευθεία πριν την υλοποίηση. Πρόκειται για το καταδυτικό πάρκο στον δήμο Αποκορώνου που θα εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 60 στρεμμάτων και θα διαθέτει 38 τεχνητούς υφάλους. Επιπλέον, στο πάρκο που θα βρίσκεται στη θέση «Ομπρόσγυαλος» της Τ.Κ. Κεφαλά Δήμου Αποκορώνου, θα βυθιστούν ως γνωστόν, δυο πλοία που έχει διαθέσει το πολεμικό ναυτικό.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας και νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης εμπνεύστηκε και κίνησε όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου και οι δυο αξιωματικοί του στρατού ξηράς και θαλάσσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ, Γιώργος Γιακουμάκης οι οποίοι βοήθησαν στην προσπάθεια.

Το έργο που δρομολόγησε εδώ και περίπου ένα χρόνο ο δήμαρχος Αποκορώνου, παρουσιάστηκε σήμερα στο ΤΕΕ ΤΔΚ και όπως αναφέρθηκε το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα τεθεί ο φάκελος των μελετών προς οριστική έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στις 150-200.000 ευρώ και αναμένεται να καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Β. Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ Γ. Γιακουμάκης, που συνέβαλαν από το πόστο τους στο έργο με την παραχώρηση των 2 παροπλισμένων πλοίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!