Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τριήμερο πένθος στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για τα θύματα σφαγών
[Newsbeast]: Τριήμερο πένθος στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για τα θύματα σφαγών

[Newsbeast]: Τριήμερο πένθος στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για τα θύματα σφαγών

Σειρά επιθέσεων που αποδόθηκαν στην οργάνωση 3R συγκλόνισαν τη χώρα

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε χθες ο πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας , Φαουστίν Αρσάνζ Τουαντερά, ώστε να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα σφαγών στο δυτικό τμήμα της χώρας και σε μια 77χρονη Ισπανίδα μοναχή που δολοφονήθηκε προ ημερών.

«Η Πέμπτη 23η, η Παρασκευή 24η και το Σάββατο 24η Μαΐου κηρύσσονται ημέρες εθνικού πένθους καθ’ άπασα την επικράτεια» της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, «για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της Παντουά και στην αδελφή Ινές Νιέβες Σάντσο της Νολά», ανέφερε προεδρικό διάταγμα.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες τις τρεις ημέρες, που δεν είναι αργίες, διευκρινίστηκε. Τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο δυτικό τμήμα της χώρας, σε μια σειρά επιθέσεων που αποδόθηκαν στην οργάνωση 3R («Retour, réclamation, réconciliation», «Επιστροφή, Ανάκτηση, Συμφιλίωση», τη δημιούργησαν μέλη της μειονότητας Πελ) γύρω από την πόλη Παντουά (βορειοδυτικά, κοντά στα σύνορα με το Τσαντ), κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη χώρα, της MINUSCA.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή μετά την υπογραφή, την 6η Φεβρουαρίου, μιας νέας συμφωνίας ειρήνης μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και 14 ένοπλων οργανώσεων ανταρτών.

Οι Αρχές της αφρικανικής χώρας ανακοίνωσαν ότι διενεργούν έρευνα με την υποστήριξη του ΟΗΕ. Κυανόκρανοι περιπολούν στην περιοχή όπου έγιναν οι επιθέσεις μαζί με Κεντροαφρικανούς στρατιώτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!