Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τρία αδέλφια κάτω των 5 ετών διαγνώστηκαν με τον ίδιο τύπο καρκίνου
[Newsbeast]: Τρία αδέλφια κάτω των 5 ετών διαγνώστηκαν με τον ίδιο τύπο καρκίνου

[Newsbeast]: Τρία αδέλφια κάτω των 5 ετών διαγνώστηκαν με τον ίδιο τύπο καρκίνου

Κάνουν χημειοθεραπεία κάθε μήνα μαζί με εξετάσεις στα μάτια και θεραπεία με λέιζερ

Μία οικογένεια αντιμετωπίζει μία απίστευτη δοκιμασία αφού τα 3 μικρά αγόρια της, όλα κάτω από την ηλικία των 5 ετών, διαγνώστηκαν με τον ίδιο τύπο καρκίνου .

Τα αδέλφια Rush από την πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο 5χρονος Tristen, ο 3χρονος Caison και ο 7 μηνών Carter, λαμβάνουν θεραπεία για ρετινοβλάστωμα, έναν τύπο καρκίνου στο μάτι που ξεκινάει στον αμφιβληστροειδή.

Όπως αναφέρει η New York Post, τα μικρά αγοράκια κληρονόμησαν τη γενετική μετάλλαξη για τον καρκίνο – φαινόμενο το οποίο είναι κοινό σε παιδιά – από τη μητέρα τους, που έχει ρετινοβλάστωμα και στα δυο της μάτια.

«Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη, αλλά γνωρίζαμε ότι οι πιθανότητες ήταν 50-50» είπε η μητέρα Angie Rush, στην εκπομπή «Good Morning America».

Ο μεγαλύτερος γιος της Tristen διαγνώστηκε με την ασθένεια τον Απρίλιο του 2014, ενώ ο Caison τον Οκτώβριο του 2016. Η πιο πρόσφατη διάγνωση έγινε στον Carter τον Ιανουάριο αυτού του έτους.

Τα 3 αδέλφια κάνουν χημειοθεραπεία κάθε μήνα μαζί με εξετάσεις στα μάτια και θεραπεία με λέιζερ.

Ο ιατρός Thomas Olson, διευθυντής Κέντρου για τον Καρκίνο και τις Ασθένειες του Αίματος σε Παιδιά στην Ατλάντα , είπε στην ίδια εκπομπή ότι το ρετινοβλάστωμα είναι κληρονομικό αλλά είναι πολύ «σπάνιο» και τα 3 παιδιά μιας οικογένειας να διαγνωστούν με αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!