Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Οι τράπεζες κλείνουν τα ταμεία, πώς θα είναι τα καταστήματα τα επόμενα χρόνια
[Newsbeast]: Οι τράπεζες κλείνουν τα ταμεία, πώς θα είναι τα καταστήματα τα επόμενα χρόνια

[Newsbeast]: Οι τράπεζες κλείνουν τα ταμεία, πώς θα είναι τα καταστήματα τα επόμενα χρόνια

Η μεταμόρφωση και οι αλλαγές στις συναλλαγές

Ένα διαφορετικό τραπεζικό κατάστημα αναμένεται να κυριαρχήσει τα αμέσως επόμενα χρόνια και έχει ήδη αρχίζει και διαμορφώνεται και στην Ελλάδα. Στο τραπεζικό κατάστημα του μέλλοντος, τα ταμεία σχεδόν θα εξαφανιστούν, ίσως λειτουργεί ένα ταμείο ανά κατάστημα και αυτό σε ημέρες και ώρες αιχμής.

Το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών θα γίνεται από τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα, που βρίσκονται και εντός των καταστημάτων. Το κατάστημα θα αποκτά συνεχώς αυξανόμενο συμβουλευτικό ρόλο αλλά και εκπαιδευτικό, για σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, τόσο προς τον πελάτη-επιχειρηματία όσο και προς τον πελάτη της λιανικής τραπεζικής.

Ήδη φαίνεται πως προωθείται η κατάργηση του βιβλιαρίου από τις τράπεζες στο πλαίσιο του μεταψηφιακού μετασχηματισμού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οδηγεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών εναλλακτικών δικτύων εντός και εκτός καταστημάτων, μέσω των οποίων θα πραγματοποιείται σχεδόν το σύνολο των συναλλαγών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποκτά ενεργότερο ρόλο στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη.

Τα παραπάνω αποτελούν το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξαν επιτελικά στελέχη συστημικών τραπεζών, σε πρόσφατο πάνελ συνεδρίου της ΕΕΔΕ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), με την συμμετοχή των κ.κ Ιάκωβου Γιαννακλή, γενικού διευθυντή λιανικής τραπεζικής της Eurobank, Βασίλειου Κουτεντάκη, ανώτερου γενικού διευθυντή, επικεφαλή τομέα λιανικής τραπεζικής, δικτύου καταστημάτων & καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς, Παντελή Μαραβέα, βοηθού γενικού διευθυντή Retail Segments της Εθνικής Τράπεζας και Ισίδωρου Πάσσα, εντεταλμένου γενικού διευθυντή της Alpha Bank.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!