Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τραμπ: Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές ακόμη και στα εκλογικά τμήματα
[Newsbeast]: Τραμπ: Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές ακόμη και στα εκλογικά τμήματα

[Newsbeast]: Τραμπ: Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές ακόμη και στα εκλογικά τμήματα

«Πράξη απελπισίας» η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του εκλογικού συστήματος λένε οι Δημοκρατικοί

Ο Ντόναλντ Τραμπ προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων επικεντρώνει την πολιτική προσοχή του στη νομιμότητα διεξαγωγής των εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας σχετικές μελέτες. Ο ίδιος, εξακολουθεί να δηλώνει ότι οι προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι «στημένες», παρά το γεγονός ότι νομικοί που πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα χαρακτηρίζουν αβάσιμους τους ισχυρισμούς του.

«Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές, ακόμη και στα εκλογικά τμήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Γκρίν Μπέι του Ουισκόνσιν, για να συμπληρώσει: «Μεγάλος αριθμός πόλεων είναι διεφθαρμένες, ενώ οι παρεμβάσεις στην διαδικασία της ψηφοφορίας, είναι κάτι πολύ κοινό», συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ παρέθεσε έρευνα (Pew Trusts 2012) που καλούσε για την ανάγκη νέας ενημέρωσης στο σύστημα εγγραφής ψηφοφόρων, υποστηρίζοντας ότι περίπου 24 εκατομμύρια εγγραφές δεν ήταν ακριβείς. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα δύο πολιτικών επιστημόνων στην εφημερίδα «The Washington Post» του 2014. Το δημοσίευμα αυτό υποστήριζε ότι υπήρχαν μη Αμερικανοί πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές που έγιναν και οδήγησαν σε νίκες των Δημοκρατικών, το 2008, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι το στατιστικό δείγμα που χρησιμοποίησαν στην έρευνά τους ήταν μικρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!