Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τραμπ: Καταργήστε το Obamacare
[Newsbeast]: Τραμπ: Καταργήστε το Obamacare

[Newsbeast]: Τραμπ: Καταργήστε το Obamacare

Έχασε την πλειοψηφική στήριξη το νομοσχέδιο που προτείνουν οι Ρεπουμπλικάνοι

Ακόμα δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές αντιτάχθηκαν στις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε το κόμμα τους στο λεγόμενο Obamacare, το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας με την υπογραφή του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, με αποτέλεσμα να χαθεί η πλειοψηφική υποστήριξη του νομοσχεδίου.

Οι Mike Lee και Jerry Moran ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο στην τωρινή μορφή του ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέδειξε την απόσυρση του Obamacare σε θέμα-κλειδί της εκστρατείας του.

Πλέον, όπως εξηγεί το BBC, οι Ρεπουμπλικάνοι και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν πολλές επιλογές. Είτε θα αλλάξουν το νομοσχέδιο είτε θα προσπαθήσουν να επέμβουν στα σημεία που και οι δύο πλευρές απορρίπτουν είτε θα το εγκαταλείψουν πλήρως και θα επικεντρωθούν σε άλλα θέματα.

Ωστόσο ο γερουσιαστής Mitch McConnell σημείωσε πως θα προσπαθούσε να περάσει αναμορφωμένο το νομοσχέδιο με εφαρμογή έπειτα από δύο χρόνια προκειμένου να υπάρξει μια «σταθερή περίοδος μετάβασης» στη νέα νομοθεσία. Κάτι που, πάντως, πολλοί λένε πως δεν έχει πολλές πιθανότητες να περάσει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε πάντως τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να καταργήσουν το Obamacare. «Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ το Obamacare που καταρρέει τώρα και να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα υγείας από την αρχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!