Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η τραγική ιστορία του Έλληνα αλεξιπτωτιστή στη Νορμανδία
[Newsbeast]: Η τραγική ιστορία του Έλληνα αλεξιπτωτιστή στη Νορμανδία

[Newsbeast]: Η τραγική ιστορία του Έλληνα αλεξιπτωτιστή στη Νορμανδία

Φωτογραφήθηκε με λάβαρο μια σημαία των Ναζί και δυο ημέρες μετά σκοτώθηκε σε μια από τις πιο σκληρές μάχες

Είναι από τις φορές που η επίσημη ιστορία αφήνει κάτι τόσο δυνατό έξω από την κεντρική αφήγησή της. Η ιστορία του Έλληνα φαντάρου που φωτογραφήθηκε στη Νορμανδία με λάβαρο μια σημαία των ναζί δεν είναι από αυτές που γράφτηκαν στα σχολικά βιβλία ή πήρε τις διαστάσεις που της άξιζε.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ξεχασμένη ιστορία την οποία θυμούνται, πλέον, ελάχιστοι άνθρωποι. Όταν, άλλωστε, μιλάμε για την τεράστια συμμαχική επιχείρηση της απόβασης στη Νορμανδία, οι ιστορίες -τραγικές ή λιγότερο τραγικές, μα πάντα ηρωικές- είναι πολλές με συνέπεια κάποιες από αυτές να περνάνε στη «σφαίρα» της λήθης.

Ο Έντι Λάμπρος είναι ο τραγικός πρωταγωνιστής μιας από αυτές. Κατάφερε να επιζήσει στα πρώτα δύσκολα εικοσιτετράωρα της απόβασης στη Νορμανδία. Η μονάδα στην οποία συμμετείχε σημείωσε πολλές και σημαντικές επιτυχίες, απέναντι στους ναζί. Φωτογραφήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπολεμιστές του, έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times αλλά την επόμενη ημέρα σκοτώθηκε σε μια από τις πιο σκληρές και αιματηρές μάχες.

Και όταν κάποιος μάθει για την ιστορία του Έντι Λάμπρος τότε θα γνωρίσει και εκείνη των -επίσης ξεχασμένων- δυο ακόμα ελληνοαμερικανών που πάλεψαν ηρωικά σε εκείνες της αιματοβαμμένες ακτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!