Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: «Tουρκία και τουρκοκυπριακό καθεστώς καθυστερούν την εκπόνηση μελέτης ΔΝΤ»
[Newsbeast]: «Tουρκία και τουρκοκυπριακό καθεστώς καθυστερούν την εκπόνηση μελέτης ΔΝΤ»

[Newsbeast]: «Tουρκία και τουρκοκυπριακό καθεστώς καθυστερούν την εκπόνηση μελέτης ΔΝΤ»

«Δεν είναι σε καλό δρόμο οι μελέτες που πρέπει να γίνουν», τόνισε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του 2017, τόνισε ότι οι οικονομικές παράμετροι του Κυπριακού είναι πολύ σημαντικές και επεσήμανε ότι το σύστημα πρέπει να διασφαλίζει και να αναπτύσσει και όχι να υπονομεύει τις οικονομικές προοπτικές.

Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε δημοσίευμα στην οικονομική ιστοσελίδα «Stockwatch» ότι δεν είναι σε καλό δρόμο οι μελέτες που πρέπει να γίνουν, λόγω της άρνησης της τουρκικής πλευράς να καταθέσει στοιχεία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα. Όπως πρόσθεσε, το χρέος του κατοχικού καθεστώτος δεν έχει χαρακτηριστικά χρέους, αλλά είναι μόνο η καταγραφή των ποσών που παραχώρησε η Τουρκία από το 1974 και σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος αποπληρωμής, δεν υπάρχουν τόκοι, ούτε πληρώθηκε ποτέ κάποια δόση.

Η ιστοσελίδα «Stockwatch» έγραψε σήμερα ότι οι κυπριακές Αρχές ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, που ανέλαβε να ετοιμάσει την έκθεση σε σχέση με το καθεστώς του τραπεζικού συστήματος στα Κατεχόμενα και ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, πως έχει αναστείλει το έργο του επί των θεμάτων αυτών «λόγω ανεπαρκούς ή ουδεμίας πληροφόρησης που λαμβάνουν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!