Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η Τουρκία αγνοεί τις ΗΠΑ και στέλνει ξανά το Barbaros στην Κύπρο
[Newsbeast]: Η Τουρκία αγνοεί τις ΗΠΑ και στέλνει ξανά το Barbaros στην Κύπρο

[Newsbeast]: Η Τουρκία αγνοεί τις ΗΠΑ και στέλνει ξανά το Barbaros στην Κύπρο

Η Άγκυρα δεσμεύει και πάλι την προσφιλή της περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου

Στα παλαιότερα των υποδημάτων της γράφει η Τουρκία τις ΗΠΑ, καθώς παρά τη χθεσινή παρέμβαση του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ που είπε στην Άγκυρα να πάρει το Γιαβούζ από τα Κυπριακά χωρικά ύδατα, όχι μόνο δεν «ίδρωσε» το αυτί της αλλά στέλνει εκ νέου το ερευνητικό Barbaros και το συνοδευτικό του νότια της Κύπρου.

Συγκεκριμένα με την παράτυπη NAVTEX 0915/19 εξαγγέλει την δέσμευση μια μεγάλης περιοχής νότια της Μεγαλονήσου για «σεισμικές» έρευνες του Barbaros και του συνοδευτικού του R/V APOLLO MOON για το χρονικό διάστημα από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το news.gr , το Barbaros ήταν και το προηγούμενο διάστημα πάνω κάτω στην ίδια περιοχή αλλά για ένα μικρό διάστημα είχε αποτραβηχτεί σε τουρκικό λιμάνι για κάποιες αναγκαίες εργασίες.

Προς το παρόν βρίσκεται σύμφωνα με το στίγμα που δίνει στο λιμάνι της Σελεύκειας.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία δεσμεύει και πάλι την προσφιλή της περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για σήμερα και αύριο για ναυτική άσκηση.

«Αυτό το προκλητικό βήμα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή»

Να θυμίσουμε πως χθες απαντώντας σε ερώτηση για τις δραστηριότητες του Γιαβούζ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία, ενεργώντας μέσω της κυβέρνησής της, μπορεί να συναινέσει σε δραστηριότητες όπως οι γεωτρήσεις εντός των χωρικών της υδάτων».

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο λειτουργεί εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!