Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Την «Ημέρα της Γης» τιμά η Google με το σημερινό της doodle
[Newsbeast]: Την «Ημέρα της Γης» τιμά η Google με το σημερινό της doodle

[Newsbeast]: Την «Ημέρα της Γης» τιμά η Google με το σημερινό της doodle

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή, Τζον ΜακΚόνελ, το μακρινό 1969

Στην «Ημέρα της Γης», η οποία γιορτάζεται σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου, σε περισσότερες από 175 χώρες του πλανήτη, είναι αφιερωμένο το Doodle της Google .

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή, Τζον ΜακΚόνελ, το μακρινό 1969, σε ένα συνέδριο της UNESCO που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, ενώ η «Ημέρα της Γης» καθιερώθηκε από τον γερουσιαστή, Γκέιλορντ Νέλσον, και σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Σύντομα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις 22 Απριλίου του 1970, περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες, ώστε να διαδηλώσουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς είχε δημιουργηθεί η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και είχε ψηφιστεί ο νόμος για καθαρό αέρα, καθαρό νερό και προστασία των απειλούμενων ειδών.

«Πήραμε ένα ρίσκο, αλλά δούλεψε», δήλωσε ο Νέλσον, ο οποίος το 1995 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση για πολίτη στις ΗΠΑ, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Η «Ημέρα της Γης» είχε ήδη γίνει επίσημα, παγκόσμιο κίνημα. Το 1990, ο Ντένις Χάις, ο οποίος συμμετείχε στην οργάνωση από το 1970, ανέλαβε την οργάνωσή της σε παγκόσμια κλίμακα και κατάφερε να κινητοποιήσει 200 εκατομμύρια κόσμου σε 141 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!