Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Θρίλερ με τις 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους
[Newsbeast]: Θρίλερ με τις 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

[Newsbeast]: Θρίλερ με τις 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Η φράση που άκουσαν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου από τους δανειστές

Αρνητικά αντιμετωπίζουν οι δανειστές το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr η φράση που άκουσαν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ήταν «forget about it…» επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές εμφανίζονται προς το παρόν να έχουν βάλει πάγο στο κυβερνητικό σχέδιο για την ενεργοποίηση μιας νέας ρύθμισης στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι που χρωστούν στην Εφορία και αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

«Αυτή τη στιγμή η κουβέντα που έχει ανοίξει για μια νέα ρύθμιση οφειλών κάνει τεράστιο κακό και στην ΑΑΔΕ και στο υπουργείο Εργασίας». Το αντίκτυπο είναι πιθανόν να αποτυπωθεί στις εισπράξεις αφού όσο παραμένει στο τραπέζι η συζήτηση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων τόσο οι φορολογούμενοι θα παγώνουν ή θα αναβάλουν τις πληρωμές τους στα κρατικά ταμεία. Στο 9μηνο οι φορολογικές εισπράξεις από τους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν υπερβαίνουν τις 430 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα, το θέμα παραμένει και εξετάζεται. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Στις Βρυξέλλες πάντως δεν βλέπουν με καλό μάτι μια νέα ρύθμιση καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας μια ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!