Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Θύματα trafficking οι επτά στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες
[Newsbeast]: Θύματα trafficking οι επτά στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες

[Newsbeast]: Θύματα trafficking οι επτά στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες

Σοκάρουν τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Επτά στους δέκα πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πέσει θύματα trafficking στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη κεντρική Μεσόγειο. Στην ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα, Σερβία, ΠΓΔΜ και Ουγγαρία) τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα, με το 14% των ατόμων να έχουν υποστεί εκμετάλλευση.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα που διεξήγαγε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε δείγμα 4.328 ανθρώπων που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο, συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2016.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην ανατολική Μεσόγειο το 14% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά σε έναν από τους δείκτες trafficking που αφορούσε σε άμεση δική του εμπειρία, ενώ ένα 0,8% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι μέλος της οικογένειάς τους με το οποίο συνταξίδευαν αντιμετώπισε αντίστοιχη κατάσταση.

Οι εμπειρίες που καταγράφηκαν με βάση τους δείκτες trafficking και άλλων πρακτικών εκμετάλλευσης έλαβαν χώρα, κατά κύριο λόγο, στην Τουρκία, αλλά επίσης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Τα υψηλότερα ποσοστά θετικών απαντήσεων είναι μεταξύ Μαροκινών (18%), Αλγερινών (18%), Αφγανών (15%), Σύρων (12%) και Ιρανών (12%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!