Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις για την ειρήνευση στην Κολομβία
[Newsbeast]: Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις για την ειρήνευση στην Κολομβία

[Newsbeast]: Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις για την ειρήνευση στην Κολομβία

Στόχος να ανακοινωθεί ημερομηνία επίσημης έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

Πρώτη συνάντηση για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είχαν χθες στον Ισημερινό οι αντιπροσωπείες της κυβέρνησης της Κολομβίας και των ανταρτών της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης. «Είχαμε μια συνάντηση. Θα συνεχίσουμε το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Κολομβίας, χωρίς να δώσει άλλη διευκρίνιση.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν σύντομη αλλά πολύ θετική», ανέφερε από την πλευρά της η οργάνωση των ανταρτών στο Twitter. Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών βόρεια του Κίτο, σε τοποθεσία που παραμένει μυστική.

Στη σημερινή συνάντηση υπάρχουν ελπίδες ότι θα συμφωνηθεί η ημερομηνία για την επίσημη έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Αρχικά η επανέναρξη του διαλόγου είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν την Τρίτη αλλά αναβλήθηκε για χθες Παρασκευή ώστε να δοθεί χρόνος στις αντιπροσωπείες να φθάσουν στο Κίτο.

Μετά τη συμφωνία ειρήνης που υπογράφτηκε με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας FARC για να τερματιστεί μια ένοπλη σύρραξη που μαινόταν επί 52 χρόνια, απομένει στην κολομβιάνικη κυβέρνηση να διευθετήσει τη σύγκρουση με τον ELN, τη μοναδική οργάνωση ανταρτών που παραμένει σήμερα ενεργή στη χώρα και μετράει περίπου 1.500 μαχητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!