Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Θετικές οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα από τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ΕΕ – Ιαπωνίας
[Newsbeast]: Θετικές οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα από τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ΕΕ – Ιαπωνίας

[Newsbeast]: Θετικές οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα από τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ΕΕ – Ιαπωνίας

Τι ισχύει με τα ανταγωνιστικά προϊόντα

Η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας (ΕPA), που τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Φεβρουάριο, θα λειτουργήσει πολύ θετικά για τα ελληνικά προϊόντα, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ανταγωνιστικά προϊόντα προέρχονται όχι από άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά είτε από την Ιαπωνία είτε από άλλες γεωγραφικές περιοχές, εκτιμά το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας.

Σε ενημερωτικό του σημείωμα για τις επιπτώσεις της Συμφωνίας στην Ελλάδα , αναφέρει ότι σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο κρασί, η Χιλή με δασμό 2% και η Αυστραλία με δασμό 7,8% είχαν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ευρωπαϊκών προϊόντων, το οποίο τώρα όχι μόνον εξαλείφεται αλλά μάλιστα ο δασμός για αυτές τις χώρες διατηρείται ενώ για τα προϊόντα Ε.Ε. μηδενίζεται.

Αντίστοιχα εκτιμά πως θετικές θα είναι οι συνέπειες και για άλλες κατηγορίες προϊόντων που εξάγει η χώρα μας, όπως τα υποδήματα (δασμός 27%, 10ετής περίοδος μηδενισμού δασμών), τσιγάρα (16%, 10ετής περίοδος), κοσμήματα (5,2%), δίχτυα (5,3%), κ.λπ.

Ειδικότερα, η ευκολότερη πρόσβαση των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην ευρωπαϊκή αγορά, κυρίως με τη σταδιακή μείωση των δασμών, δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας δεν διαθέτει παραγωγή οχημάτων και επομένως δεν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για την ελληνική βιομηχανία, εκτιμά το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!