Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»
[Newsbeast]: Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»

[Newsbeast]: Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού

Σε ημίωρη συμβολική κατάληψη της πύλης του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στις 9 το πρωί εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες δυσχεραίνουν τη λειτουργία του.

«Αυτή τη στιγμή λείπουν 10 διοικητικοί υπάλληλοι και 30 νοσηλευτές» ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, Στέφανος Χατζηλιάδης, τονίζοντας ότι λόγω έλλειψης διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και λόγω μετακινήσεων του προσωπικού σε άλλα καθήκοντα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου. Πρόσθεσε δε ότι η τελευταία πρόσληψη στο νοσοκομείου έγινε πριν 10 χρόνια.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Δημήτρης Μαυρόπουλος, επισήμανε ότι στη διαλογή των ασθενών κατά τις εφημερίες, ενώ υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής δεν υπάρχει διοικητικός υπάλληλος και ότι τα καθήκοντα του διοικητικού ανατίθενται στον νοσηλευτή.

Αυτό, όπως είπε, έχει ως συνέπεια να στερούνται τον νοσηλευτή οι ασθενείς. Παράλληλα, τόνισε ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν 34 διοικητικοί, οι οποίοι καλούνται να εργαστούν και το βράδυ.

Ανέφερε ότι λείπουν 10 διοικητικοί, λόγω μετακινήσεων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πέντε κενές οργανικές θέσεις φυσιοθεραπευτών και ότι έγινε μετακίνηση φυσιοθεραπεύτριας στην Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) για να εκτελεί διοικητικά καθήκοντα, η οποία στη συνέχεια πήρε μετάταξη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!