Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Αν θες να διατηρήσεις το βάρος σου πιες… κόκκινο κρασί, υποστηρίζει έρευνα
[Newsbeast]: Αν θες να διατηρήσεις το βάρος σου πιες… κόκκινο κρασί, υποστηρίζει έρευνα

[Newsbeast]: Αν θες να διατηρήσεις το βάρος σου πιες… κόκκινο κρασί, υποστηρίζει έρευνα

Είναι ευεργετικό για το έντερο

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο έντερο καθώς αυξάνει τον αριθμό των διαφορετικών τύπων βακτηρίων που μπορούν να ζήσουν σε αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Gastroenterology» ανέδειξε ότι το μικροβίωμα του εντέρου παρουσιάζει μεγαλύτερη ποικιλία σε εκείνους που καταναλώνουν κόκκινο κρασί συγκριτικά με αυτούς που δεν πίνουν.

«Αν πρέπει σήμερα να καταναλώσετε ένα αλκοολούχο ποτό, διαλέξτε το κόκκινο κρασί, καθώς αυτό φαίνεται να έχει όφελος σε εσάς και στο μικροβίωμα του εντέρου σας, συμβάλλοντας στη διατήρηση του βάρους και προλαμβάνοντας καρδιαγγειακές νόσους» δηλώνει η δρ. Καρολίν Λε Ρουά, ερευνήτρια στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου (King’s College London).

Οι ερευνητές της παρούσας μελέτης ρώτησαν χιλιάδες ανθρώπους από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ολλανδία σχετικά με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν και τι είδους αλκοολούχα ποτά πίνουν. Κανένας συμμετέχοντας δεν έπινε υπερβολικά.

Βρέθηκε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση κόκκινου κρασιού συνδέεται με αυξημένη ποικιλία βακτηρίων στο έντερο, αν και ένα ποτήρι την εβδομάδα ή το δεκαπενθήμερο φάνηκε να είναι αρκετό, ενώ η υπερβολική κατανάλωση φάνηκε να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο έντερο και στη γενική υγεία των ατόμων.

Η θετική επίδραση του κόκκινου κρασιού ενδέχεται να οφείλεται στις πολυφαινόλες που αυτό περιέχει, οι οποίες βρίσκονται επίσης σε πολλά λαχανικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!