Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Θεοδωράκης: Ανοιχτός ο διάλογος Ελλάδας και Ευρώπης με την Τουρκία
[Newsbeast]: Θεοδωράκης: Ανοιχτός ο διάλογος Ελλάδας και Ευρώπης με την Τουρκία

[Newsbeast]: Θεοδωράκης: Ανοιχτός ο διάλογος Ελλάδας και Ευρώπης με την Τουρκία

Στον Έβρο ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Η αποφασιστικότητα στην φύλαξη των συνόρων μας και η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων στο Αιγαίο θα πρέπει να συνδυάζεται με την προσπάθεια διατήρησης ανοιχτών διαύλων διαλόγου της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία».

Αυτό υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Έβρο μιλώντας στον Γιάννη Σκεύα του Δέλτα TV και τον Θανάση Τσολάκη του Θράκη ΝΕΤ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε υποκριτική την απαίτηση λαϊκιστών και συντηρητικών της Ευρώπης– ανάμεσα τους και ο κ.Βέμπερ- που ζητούν να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

«Από την μια τους πουλάνε όπλα και κάνουν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Τουρκία και από την άλλη λένε “να κοπεί κάθε συζήτηση με τους Τούρκους’”, εμείς όμως που ζούμε εδώ, πρέπει να ενθαρρύνουμε την συνεννόηση της Ευρώπης με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Είμαστε υποχρεωμένοι σε μία αιώνια συμβίωση, πρόσθεσε, και αυτό απαιτεί να εκμεταλλευόμαστε κάθε χαραμάδα συνεννόησης. Οι εκρήξεις του Ερντογάν και οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που προσπαθούν να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο απαιτούν ψυχραιμία, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαίροντας ιδιαίτερα το θάρρος και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι συνοριοφύλακες, άντρες και οι γυναίκες της πρώτης γραμμής – του στρατού, του λιμενικού, της αστυνομίας. «Το κράτος πέρασε από την σπατάλη στην τσιγκουνιά» είπε τονίζοντας ότι είναι ντροπή να μην ενισχύονται υλικά και ηθικά οι άνθρωποι που αγρυπνούν στα σύνορα για να κοιμούνται ήσυχοι όλοι οι άλλοι στα μετόπισθεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!