Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Θέλουν να διώξουν τη Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά δεν μπορούν
[Newsbeast]: Θέλουν να διώξουν τη Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά δεν μπορούν

[Newsbeast]: Θέλουν να διώξουν τη Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά δεν μπορούν

Τι επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου

Νομική φόρμουλα προκειμένου να αποχωρήσει από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού η κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου αναζητούν σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που η ίδια δεν εξωθηθεί σε παραίτηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμούν να βρίσκεται σε μια τόσο καίρια θέση ένα πρόσωπο που διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως πρωθυπουργός, την είχε χρίσει τον Ιούλιο του 2017 (μόλις δέκα ημέρες από τη συνταξιοδότησή της ως προέδρου του Αρείου Πάγου) προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού, προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Ακολούθως, τέλη του περασμένου έτους την τοποθέτησε στην καίρια θέση της Ανεξάρτητης Αρχής για πενταετή θητεία, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Το ζήτημα είναι ότι οι σημερινές νομικές υπηρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου αναζητούν τρόπους απομάκρυνσης της κ. Θάνου, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει. Όπως όλα δείχνουν, μονάχα εάν παραιτηθεί μπορεί να αντικατασταθεί και αν μη τι άλλο, η κ. Θάνου ως ανώτατη δικαστικός γνωρίζει καλά τα όσα προβλέπει ο νόμος για την περίπτωσή της.

Η ίδια άλλωστε λίγους μήνες νωρίτερα, πριν ακόμη γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, δήλωνε με νόημα ότι «δεν μπορεί να με διώξει κανείς πριν τη λήξη της θητείας μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!