Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τα τέσσερα σενάρια στο παρά πέντε του Brexit
[Newsbeast]: Τα τέσσερα σενάρια στο παρά πέντε του Brexit

[Newsbeast]: Τα τέσσερα σενάρια στο παρά πέντε του Brexit

Αντίστροφη μέτρση για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ

Κάποτε η 29η Μαρτίου του 2019 έδειχνε πολύ μακρινή και ο χρόνος έμοιαζε αρκετός για να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για την ομαλή, φιλική και συντεταγμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Τώρα η ημερομηνία – ορόσημο είναι μόλις δύο εβδομάδες μακριά και η βρετανική πλευρά έχει ήδη απορρίψει δύο φορές τη συμφωνία της Τερέζα Μέι, ενώ χθες η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε το ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία.

Δεκαπέντε ημέρες πριν το προγραμματισμένο διαζύγιο, τέσσερα σενάρια, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, είναι τα επικρατέστερα:

1. Ψηφοφορία για τη συμφωνία που έκλεισε η Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα υποβάλει σήμερα στα μέλη του κοινοβουλίου πρόταση που θα προβλέπει να διεξαχθεί ως την 20ή Μαρτίου νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία που έκλεισε με την ΕΕ για το διαζύγιο , παρ’ ότι απορρίφθηκε ήδη δύο φορές, με συντριπτική πλειοψηφία. Αντιμέτωποι με την αναβολή του Brexit ή την πιθανή διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή του αποτελέσματος της προηγούμενης δημόσιας διαβούλευσης, οι υποστηρικτές της αποχώρησης δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο να αλλάξουν γνώμη, να αποδεχθούν ότι αυτή η Συμφωνία Αποχώρησης είναι ο μοναδικός σίγουρος δρόμος ώστε η Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ.

2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!