Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: Τέσσερα πρωταθλήματα καφέ για πρώτη φορά στο Athens Coffee Festival 2019
[Newsbeast]: Τέσσερα πρωταθλήματα καφέ για πρώτη φορά στο Athens Coffee Festival 2019

[Newsbeast]: Τέσσερα πρωταθλήματα καφέ για πρώτη φορά στο Athens Coffee Festival 2019

Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristi θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες

Με ακόμα περισσότερους διαγωνισμούς καφέ επιστρέφει το Athens Coffee Festival 2019 , το οποίο θα πραγματοποιηθεί 28-30 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, καθώς φέτος φιλοξενεί εκτός από το πρωτάθλημα Roasting και αυτά των Latte Art, Cezve/Ibrik και Cup Tasters.

Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristi θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες με στόχο εκτός από το να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα καφέ που διοργανώνονται από τον SCA Greece και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Μετά τις δύο πρώτες επιτυχημένες διοργανώσεις του πρωταθλήματος Roasting, η στρατηγική συνεργασία του Athens Coffee Festival με τον SCA Greece διευρύνεται. Έτσι, στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα διαγωνισμοί: ο Latte Art, ο Cezve/Ibrik και ο Cup Tasters. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης.

Roasting

Στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα θα προσπαθήσουν να διακριθούν στο απαιτητικό τερέν του coffee roasting, από τα αρχικά στάδια επεξεργασίας του ωμού καφέ μέχρι το καβούρδισμα των κόκκων.

Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο World Coffee Roasting Championship. Για την ιστορία, την πρώτη θέση στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2018 είχε κατακτήσει ο Γιώργος Δεληχρήστος.

Latte Art

Όταν το 1989 ο David Schomer έφτιαχνε στο καφέ του στο Σιάτλ το πρώτο σχέδιο καρδιάς στον αφρό ενός latte καφέ, μάλλον δεν φανταζόταν ότι η τέχνη που ξεκινούσε θα έφτανε να γίνει παγκόσμιος διαγωνισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!