Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Η τεράστια κληρονομιά έκρυβε πίσω της μια μεγάλη παγίδα
[Newsbeast]: Η τεράστια κληρονομιά έκρυβε πίσω της μια μεγάλη παγίδα

[Newsbeast]: Η τεράστια κληρονομιά έκρυβε πίσω της μια μεγάλη παγίδα

Τι συνέβη με «επαναπατρισμό περιουσίας» που… άγγιζε τα 18,7 εκατ. δολάρια

Ποιος θα έλεγε «όχι» σε ένα τεράστιο ποσό που θα μπορούσε να κληρονομήσει. Η αυτόματη απάντηση είναι κανένας. Όμως, πόσο πιθανό είναι αυτό να συμβεί στα… καλά καθούμενα; Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, ελάχιστα.

Ωστόσο, τα εύκολα χρήματα και η μεγάλη περιουσία αποτελούν δέλεαρ, το οποίο κάποιοι επιτήδειοι πάνε να εκμεταλλευτούν, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος. Μάλιστα, οι απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, που επιχειρούν να αποσπάσουν από τα θύματά τους προσωπικά στοιχεία και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν για να τους εκβιάσουν, παίρνει μορφή… χιονοστιβάδας.

Τα κρούσματα είναι συνεχή. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας προσέρχονται κάθε μήνα τουλάχιστον δύο υποψήφια θύματα, από τα οποία λαμβάνονται καταθέσεις, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο ». Όλα τα στοιχεία αποστέλλονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που χειρίζεται συνολικά όλες τις υποθέσεις. Πολλά περισσότερα είναι τα κρούσματα που δεν καταγγέλλονται, απλώς αναφέρονται στις διωκτικές Αρχές.

Επιτήδειοι προσπαθούν να δελεάσουν τα υποψήφια θύματά τους, υποστηρίζοντας ότι είναι κληρονόμοι μεγάλων περιουσιών. Όπως προ διημέρου, όταν ένα υποψήφιο θύμα δέχθηκε μήνυμα στον ηλεκτρονικό λογαριασμό από υποτιθέμενο δικηγόρο. Υποστήριζε ότι ένας πελάτης του, πρώην διευθυντής πετρελαϊκών υπηρεσιών στις ΗΠΑ και συγγενής του υποψηφίου θύματος, σκοτώθηκε μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στις 31 Ιανουαρίου 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!