Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: Ταινίες με τέλος που δεν βγάζει κανένα νόημα!
[Newsbeast]: Ταινίες με τέλος που δεν βγάζει κανένα νόημα!

[Newsbeast]: Ταινίες με τέλος που δεν βγάζει κανένα νόημα!

Όταν οι δημιουργοί χάνουν την μπάλα και το κοινό μένει το λιγότερο αποσβολωμένο

Οι σεναριακές ανατροπές του φινάλε είναι ο λόγος που φτιάχτηκε το σινεμά , τέτοια σαγήνη ασκούν στο κοινό στέλνοντας τις ταινίες που τις κάνουν καλά στην ανθολογία της έβδομης τέχνης.

Υπάρχουν βέβαια και φινάλε που δεν κάνουν ακριβώς αυτό. Δεν είναι σώνει και καλά τα χειρότερα τέλη που μπορείς να δεις, είναι απλώς πως μοιάζουν άσχετα και ξεκάρφωτα, λες και θέλησε ο σεναριογράφος να τελειώσει το φιλμ μια ώρα αρχύτερα!

Και το έκανε χωρίς να νοιάζεται για αληθοφάνειες και λογικές συνάφειες, σαν το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να βάλει μια καλή τρικλοποδιά στο κοινό και να φύγει. Μόνο που συνήθως πέφτει ο ίδιος κάτω, όποιος πάει να κοροϊδέψει τον κόσμο.

Η πιο γνώριμη συνταγή είναι αυτό το «ήταν όλα ένα όνειρο» του φινάλε. Γιατί να δεις μια ολόκληρη ταινία δηλαδή αν είναι όλα ένα ψέμα; Άλλοτε πάλι είναι η ισοπεδωτική λογική του «ήταν τελικά αυτός από την αρχή», όπου «αυτός» κάποιος που δεν είχε σχέση με την όλη πλοκή. Μια φτηνή έκπληξη που χαλάει τη σούπα.

Από παράλογες συνέπειες που δεν εδράζονται πουθενά στο φιλμ και εξηγήσεις που δεν έρχονται ποτέ μέχρι και κατάφωρες ψευτιές, ιδού μια σειρά από τέλη που δεν έβγαζαν κανένα νόημα. Για κανέναν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!