Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Τέλος οι μακροχρόνιες θητείες προέδρων σε Ομοσπονδίες
[Newsbeast]: Τέλος οι μακροχρόνιες θητείες προέδρων σε Ομοσπονδίες

[Newsbeast]: Τέλος οι μακροχρόνιες θητείες προέδρων σε Ομοσπονδίες

Τι άλλο προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό που φέρνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να έχει στο επίκεντρό του την αντιμετώπιση της βίας, τα χειραγωγημένα παιχνίδια, ενώ πρόκειται να θέσει συγκεκριμένα όρια στη διάρκεια των προέδρων σε Ομοσπονδίες .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που επικαλείται ο Σπορ FM , στο ένα από τα μεγάλα θέματα που θίγει το σχέδιο νόμου , είναι ο περιορισμός στις θητείες του προέδρου και των εκτελεστικών μελών, καθώς θα ορίζονται συγκεκριμένα όρια -με άμεση ισχύ. Αυτό σημαίνει πως παράγοντες όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα αποχωρήσουν από το πόστο τους με τη λήξη της θητείας τους.

Αναλυτικά:

Α’ Μέρος

H Σύμβαση για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων (Σύμβαση Macolin) είναι μια Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που θέτει ένα πλαίσιο συνεργασίας για την αποτροπή του φαινομένου της χειραγώγησης των αγώνων που συνδέεται ευθέως και με το στοίχημα. Υπογράφηκε το 2014 (η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που υπέγραψε) αλλά δεν έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μέχρι στιγμής έχει κυρωθεί από Πορτογαλία, Ιταλία, Ελβετία, Νορβηγία, Μολδαβία, Ουκρανία και τέθηκε σε ισχύ 1/9/2019.

Η εν λόγω σύμβαση έχει στόχο την πρόληψη, εξιχνίαση και τιμωρία της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, καθώς και την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών και της εσωτερικής και διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων κρατικών αρχών και των αθλητικών οργανώσεων και διοργανωτών αθλητικών στοιχημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!