Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ταξίδι εκεί που τελειώνει ο κόσμος
[Newsbeast]: Ταξίδι εκεί που τελειώνει ο κόσμος

[Newsbeast]: Ταξίδι εκεί που τελειώνει ο κόσμος

Ζωή και ιστορία μια ανάσα από την Ανταρκτική

«Fin del mundo». «Το τέλος του κόσμου» δηλαδή. Αυτό αναγράφουν οι πινακίδες στην περιοχή Ushuaia της Αργεντινής, το νοτιότερο σημείο της Γης. Η πρωτεύουσα της Tierra del Fuego, της Γης του Πυρός, είναι η πιο κοντινή πόλη στην Ανταρκτική, που βρίσκεται περίπου χίλια χιλιόμετρα στα νότιά της. Οι χειμώνες στην πόλη είναι σκληροί και κάποτε στέγαζε μια φυλακή που χαρακτηριζόταν «Η Σιβηρία του Νότου».

Σήμερα, η Ushuaia είναι μια τουριστική, μοντέρνα και άνετη πόλη. Και για να βιώσει ο επισκέπτης την ξεχωριστή αφιλόξενη απομόνωσή της, καλείται να ταξιδέψει ακόμα 60 χιλιόμετρα ανατολικά, στο παλαιότερο αγρόκτημα της περιοχής. Πάνω σε μια χερσόνησο που ξεπροβάλλει στο κανάλι Μπιγκλ, το ράντσο Estancia Harberton ιδρύθηκε το 1886 από τον Βρετανό ιεραπόστολο Thomas Bridges.

Είχε πρωτοεπισκεφθεί τη Γη του Πυρός 22 χρόνια νωρίτερα, στήνοντας την αγγλικανική ιεραποστολή του στην περιοχή της Ushuaia, γύρω από την οποία έχει πλέον αναπτυχθεί η σύγχρονη πόλη. Έχοντας το όνομα του χωριού, στο Ντέβον, όπου μεγάλωσε η γυναίκα του Bridges, το Harberton εκτείνεται σε περισσότερα από 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα με βουνά, λίμνες, δάση και νησιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!