Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Σβήνουν τα φώτα στα μνημεία της Αθήνας;
[Newsbeast]: Σβήνουν τα φώτα στα μνημεία της Αθήνας;

[Newsbeast]: Σβήνουν τα φώτα στα μνημεία της Αθήνας;

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να φωτίσει την Ακρόπολη -και όχι μόνο- μιλάει στο newsbeast.gr
Γράφει
ο Γιώργος Λαμπίρης
Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος

Ας προβούμε σε μία υπόθεση. Υπόθεση, η οποία δεν αποτελεί σχεδόν ρεαλιστική αναφορά καθώς ελάχιστη είναι η απόσταση που τη χωρίζει από την πραγματικότητα. Ένας τουρίστας, ξένος επισκέπτης, έρχεται στην Ελλάδα. Περπατάει στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ μόλις έχει αρχίσει να βραδιάζει. Κρατάει ένα χάρτη της Αθήνας στα χέρια του.

Προσπαθεί να κατατοπιστεί για τα αξιοθέατα της πόλης. Για όλα τα υπόλοιπα αξιοθέατα εκτός από ένα. Πριν ακόμα φτάσει στην Ελλάδα, γνωρίζει ότι θέλει να επισκεφθεί την Ακρόπολη. Αφού λοιπόν κατατοπίζεται από το πολύχρωμο χαρτί που κρατάει για τα μνημεία που τυχόν δεν γνωρίζει, περνάει από την Ακρόπολη. Δεν ψάχνει το χάρτη, δεν ρωτάει τι είναι αυτό που βλέπει. Ξέρει. Κάθεται σε ένα από τα πετρόχτιστα πεζούλια της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και σηκώνει το κεφάλι προς τον Παρθενώνα.

Η εικόνα που αντικρίζει, είναι στην πραγματικότητα αντίστοιχη με αυτή που πρόσφατα αντίκρισε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Και που ίσως αρκετοί ακόμα είχαν την ευκαιρία να δουν σε δεύτερο πλάνο κατά την ομιλία του Γάλλου προέδρου στην Πνύκα, μέσα από τις εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!