Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Γ. Σβάιτσερ: H τρομοκρατία είναι παγκόσμια και αφορά και την Ευρώπη
[Newsbeast]: Γ. Σβάιτσερ: H τρομοκρατία είναι παγκόσμια και αφορά και την Ευρώπη

[Newsbeast]: Γ. Σβάιτσερ: H τρομοκρατία είναι παγκόσμια και αφορά και την Ευρώπη

«Το Ισλαμικό Κράτος είναι υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για το 70% των βομβιστικών επιθέσεων»

Τη διαπίστωση ότι η τρομοκρατία είναι παγκόσμια και αφορά και την Ευρώπη, έκανε ο επικεφαλής του προγράμματος για την Τρομοκρατία και τις Συγκρούσεις Χαμηλής Έντασης του Ισραήλ, Γιόραμ Σβάιτσερ, κατά την αποψινή ομιλία του στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών «Γ. Κρανιδιώτης», σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το πανεπιστήμιο Πειραιά και η ισραηλινή πρεσβεία.

Ο κ. Σβάιτσερ, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, ανέλυσε τη δράση της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους ως εκφράσεις του Σαλαφιστικού Τζιχάντ, που είναι παρούσες στη Μ. Ανατολή αλλά και ευρύτερα, μέσω συνδεδεμένων οργανώσεων, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κάνοντας μια πρόβλεψη, είπε ότι στο μέλλον θα υπάρχει διεθνής τρομοκρατία, που θα περιλαμβάνει και την Ευρώπη. Η κατάσταση, πρόσθεσε, θα χαρακτηρίζεται από έναν «ανταγωνισμό μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης και των σχεδιασμών των σαλαφιστών τζιχαντιστών, μέσω του Ισλαμικού Κράτους και των εταίρων του».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ευρώπη, είπε ότι αφού Ευρωπαίοι πολίτες ενεπλάκησαν στην τρομοκρατία πηγαίνοντας κυρίως στη Συρία, οι πράξεις αυτές θα επέστρεφαν και στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!