Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Στον θρόνο με το… ζόρι ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης
[Newsbeast]: Στον θρόνο με το… ζόρι ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης

[Newsbeast]: Στον θρόνο με το… ζόρι ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης

Ο εκκεντρικός μποέμ πρίγκιπας που είχε δώσει τον τίτλο του πτεράρχου της Βασιλικής Αεροπορίας στο σκυλάκι του

Τη διαδικασία ανακήρυξης του πρίγκιπα Maha Vajiralongkorn σε νέο βασιλιά ξεκίνησε η Ταϊλάνδη αν και ο ίδιος δεν φαίνεται καθόλου να βιάζεται για την ενθρόνισή του. Το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την αποστολή επίσημης πρόσκλησης στον πρίγκιπα, ο οποίος καλείται να την αποδεχθεί για να γίνει πρακτικά νέος βασιλιάς.

Ο πατέρας του, βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ήταν ο μακροβιότερος μονάρχης του πλανήτη και πέθανε στις 13 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ταϊλάνδης ο πρίγκιπας, που είναι ο αδιαμφισβήτητος διάδοχος, θα έπρεπε να τον διαδεχτεί αμέσως. Ωστόσο εκείνος ήθελε να το καθυστερήσει, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Το BBC σημειώνει πως η επίσημη εξήγηση που δόθηκε ήταν πως ο πρίγκιπας ήθελε να δώσει στον λαό της Ταϊλάνδης χρόνο για να πενθήσει την απώλεια του πατέρα του και βασιλιά, πριν ανέβει ο ίδιος στο θρόνο.

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης αναμένει να έχει συνάντηση με τον πρίγκιπα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να γίνει η επίσημη πρόσκληση. Μόλις ο πρίγκιπας την αποδεχθεί θα γίνει και η ανακοίνωση της ενθρόνισής του στον λαό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!