Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Οι στόχοι του Ξανθού για το δημόσιο σύστημα Υγείας
[Newsbeast]: Οι στόχοι του Ξανθού για το δημόσιο σύστημα Υγείας

[Newsbeast]: Οι στόχοι του Ξανθού για το δημόσιο σύστημα Υγείας

«Δίνεται μάχη με το χρόνο και τις αντοχές των ανθρώπων για να κλείσουν οι εκκρεμότητες της αξιολόγησης»

Η εξειδικευμένη φροντίδα, η ασφάλεια των ασθενών και η εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας, είναι οι κύριοι στόχοι του υπουργείου Υγείας από την αναμόρφωση του τομέα της Υγείας στη χώρα, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, στην παρέμβασή του στο 5ο Συνέδριο των Ασθενών.

Αναφερόμενος στην κοινωνική και υγειονομική συγκυρία, τόνισε ότι δίνεται μάχη με το χρόνο και τις αντοχές των ανθρώπων για να κλείσουν οι εκκρεμότητες της αξιολόγησης, να ανοίξει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους και τη «χαλάρωση» του ασφυκτικού κλοιού στην οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα.

Στο Σύστημα Υγείας, παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα και τις διαχρονικές ελλείψεις, γίνονται αισθητά πλέον βήματα βελτίωσης και σταδιακής κάλυψης των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό, όπως είπε.

«Έχουμε να λύσουμε μια δύσκολη εξίσωση: τήρηση συμφωνηθέντων με τους δανειστές, δικαιότερη κατανομή βαρών, μέτρα ανακούφισης και κοινωνικής προστασίας και μαζί διαρθρωτικά μέτρα, μεταρρυθμίσεις για την παραγωγική, θεσμική και πολιτική ανασυγκρότηση της χώρας. Οι διαπραγματεύσεις με τους “θεσμούς” για τα θέματα του υπουργείου Υγείας, οδήγησαν σε συμφωνία, με κεντρικό στοιχείο τη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις, που έχουν στόχο την καθολική-ισότιμη-αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών και ταυτόχρονα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας».

Προτεραιότητα, είπε ο Α. Ξανθός, παραμένει η αντιμετώπιση της «υγειονομικής φτώχειας» και η καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!