Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: «Στο τραπέζι όλες οι επιλογές αν μπλοκαριστεί το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκωτίας»
[Newsbeast]: «Στο τραπέζι όλες οι επιλογές αν μπλοκαριστεί το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκωτίας»

[Newsbeast]: «Στο τραπέζι όλες οι επιλογές αν μπλοκαριστεί το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκωτίας»

Ανοικτό το ζήτημα της απόσχισης από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει όλες τις «λογικές εναλλακτικές» επιλογές της εάν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιχειρήσει να την αποτρέψει από τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) της Στέρτζον, που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας και κατά του Brexit, κέρδισε 48 από τις 59 έδρες της Σκωτίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, κάτι που σύμφωνα με την επικεφαλής του δείχνει τη στήριξη για την προσπάθειά της να διενεργηθεί ένα τέτοιο δημοψήφισμα.

Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα χωρίς τη συναίνεση της βρετανικής κυβέρνησης. Η Στέρτζον, που ηγείται της ημιαυτόνομης κυβέρνησης της Σκωτίας, δήλωσε ότι σήμερα θα στείλει επιστολή στον Τζόνσον ζητώντας του να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο.

«Συχνά μου τίθεται το ερώτημα: “Τι θα κάνετε εάν ο Μπόρις Τζόνσον πει όχι;” Όπως έχω ήδη πει, θα εξετάσω όλες τις λογικές εναλλακτικές για να διασφαλίσω το δικαίωμα της Σκωτίας στην αυτοδιάθεση», είπε η Στέρτζον σε ομιλία της.

Η ίδια αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιες ακριβώς θα ήταν αυτές οι επιλογές, αν και άφησε να εννοηθεί ότι δεν οραματίζεται ένα δημοψήφισμα καταναλανικού τύπου, οργανωμένου χωρίς τη συναίνεση ή την αναγνώριση της εθνικής κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!