Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Στο τραπέζι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών
[Newsbeast]: Στο τραπέζι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών

[Newsbeast]: Στο τραπέζι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών

Το θέμα συζήτησης μεταξύ Βούτση και αντιπροσωπείας του ΕΕΑ

Την ανάγκη μείωσης των εισφορών των μικρομεσαίων και των εργοδοτικών εισφορών ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως ένα από τα μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, «ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2020 και έως το 2023 θα είναι κατά 5 μονάδες χαμηλότερες. Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, πρόθεσή του είναι η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Για τις αλλαγές που έρχονται στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ο στόχος είναι να μην επιβαρύνονται οι μικρομεσαίοι που αυξάνουν το εισόδημα τους, κάτι που θα συμβάλει αποφασιστικά στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Ο υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου σχετικά με τις ενέργειες του υπουργείου για τη μετεξέλιξη του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν θετικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους αλλά και για τις επιχειρήσεις. Μέσω του ΕΡΓΑΝΗ 2 θα υπάρξει κάρτα εργαζομένου που θα τον ακολουθεί σε όλο τον εργασιακό του βίο, ενώ -μεταξύ άλλων- προβλέπεται και η λειτουργία του μητρώου παραβατικότητας επιχειρήσεων.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ανέφεραν στον κ. Βρούτση την πρόθεση του επιμελητηρίου να στηρίξει την εκπαίδευση εργαζομένων, προκειμένου να διευρυνθεί το γνωστικό τους αντικείμενο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!