Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: «Ναι» στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας
[Newsbeast]: «Ναι» στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

[Newsbeast]: «Ναι» στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Θα δημιουργηθεί ειδικό νομικό πρόσωπο για τη χρηματοδότηση της έρευνας

Ψηφίστηκε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί για τη σύσταση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Με τη σύσταση του ΕΛΙΔΕΚ θα δημιουργηθεί ειδικό νομικό πρόσωπο για τη χρηματοδότηση της έρευνας που παράγεται αποκλειστικά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Κέντρα από νέους επιστήμονες, υποψήφιους διδάκτορες ή μεταδιδάκτορες, καθώς και συνεργατικά ερευνητικά προγράμματα ανάμεσα σε δημόσιους ερευνητικούς φορείς και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Βασικός στόχος του ΕΛΙΔΕΚ θα είναι η στήριξη, αναβάθμιση και ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού και της ποιοτικής έρευνας στην Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση της έρευνας από το ΕΛΙΔΕΚ θα είναι πρόσθετη και συμπληρωματική εκείνης που προέρχεται από το νέο ΕΣΠΑ και αφορά στην έρευνα (ΕΠΑΝΕΚ). Ωστόσο, θα είναι απαλλαγμένη από τους υποχρεωτικούς θεματικούς γεωγραφικούς περιορισμούς που χαρακτηρίζουν την κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ.

Μέσω του ΕΛΙΔΕΚ θα διατεθούν σε πρώτη φάση πόροι της τάξης των 240 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2016 – 2019 με βασικούς δικαιούχους τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!