Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Στην «ΕΡΓΑΝΗ» για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι σε ιδιωτικά και δημόσια οικοδομικά και τεχνικά έργα
[Newsbeast]: Στην «ΕΡΓΑΝΗ» για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι σε ιδιωτικά και δημόσια οικοδομικά και τεχνικά έργα

[Newsbeast]: Στην «ΕΡΓΑΝΗ» για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι σε ιδιωτικά και δημόσια οικοδομικά και τεχνικά έργα

Βρούτσης: Μπαίνει τάξη σε ένα κρίσιμο πεδίο

Υπουργική απόφαση με την οποία προβλέπεται η ηλεκτρονική καταγραφή στην «ΕΡΓΑΝΗ» για πρώτη φορά των απασχολούμενων στα οικοδομικά και τεχνικά έργα, ιδιωτικά και δημόσια, υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης .

Στην υπουργική απόφαση, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, ορίζονται οι σαφείς υποχρεώσεις του εργοδότη οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου σχετικά με την αναγγελία του απασχολούμενου προσωπικού στο καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», την απογραφή του οικοδομοτεχνικού έργου, την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης(ΑΠΔ), καθώς και την καταβολή των εισφορών.

«Μία ακόμα σημαντική παρέμβαση του υπουργείου, που ολοκληρώνεται με την παρούσα υπουργική απόφαση, καθώς μπαίνει για πρώτη φορά τάξη σε ένα κρίσιμο πεδίο, αυτό των οικοδομοτεχνικών έργων- είτε αφορά δημόσια έργα είτε ιδιωτικά» σχολίασε ο υπουργός.

«Ήταν μία πολύμηνη προσπάθεια στην οποία συνέβαλαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, μέσα από την οποία καταφέραμε να εντάξουμε στο ηλεκτρονικό περιβάλλον καταγραφής και ενημέρωσης του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ ” όλα τα οικοδομικά και τεχνικά έργα. Πρόκειται για μία γκρίζα περιοχή της αγοράς εργασίας, στην οποία υπήρχε έντονη αδιαφάνεια, καθώς ήταν πολύ δύσκολη η παρακολούθηση και η καταγραφή της.

Με την υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε, όλοι οι εργαζόμενοι των δημοσίων έργων θα αναγγέλλονται ηλεκτρονικά, ενώ οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά έργα θα απογράφονται στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!