Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Στην Αθήνα οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου, συνάντηση στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό
[Newsbeast]: Στην Αθήνα οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου, συνάντηση στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

[Newsbeast]: Στην Αθήνα οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου, συνάντηση στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

Μαζικές οι χθεσινές συγκεντρώσεις για το προσφυγικό

Μαζική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου στην καθολική 48ωρη απεργία (22 και 23 Ιανουαρίου), με τους κατοίκους να ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και την μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα. Χθες και στα τρία νησιά ήταν κλειστά τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες και το μεσημέρι έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πρωτεύουσες των νησιών.

Σήμερα οι δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου έφτασαν στην Αθήνα για να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αυτή την ώρα, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με τον περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα επιδοθεί ψήφισμα των κατοίκων των νησιών του Β. Αιγαίου, που μεταφέρει την ανησυχία και την αγωνία τους, με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε δομές με καλύτερες συνθήκες. Η συνάντηση αποτελεί προσπάθεια προσέγγισης, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα νησιά με πρωτοβουλία τοπικών φορέων.

Μυτιλήνη: «Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τις ζωές μας πίσω»

Στη Μυτιλήνη κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!