Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Η στιγμή που πέντε ορφανά αρκουδάκια επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον
[Newsbeast]: Η στιγμή που πέντε ορφανά αρκουδάκια επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον

[Newsbeast]: Η στιγμή που πέντε ορφανά αρκουδάκια επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον

Ο Αρκτούρος θα συνεχίσει να τα παρακολουθεί μέσω του ειδικού κολάρου

Επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον τα πέντε αρκουδάκια που είχε περιθάλψει ο Αρκτούρος, όταν βρέθηκαν ορφανά σε ηλικία μόλις λίγων μηνών.

Ο Λουίτζι είχε βρεθεί από πολίτη στο Κλειδί Φλώρινας και η Σοφία στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας. Η έγκαιρη επέμβαση τουΑρκτούρου διασφάλισε την επιβίωσή τους, παρόλο που είχαν χάσει τη μητέρα τους.

Λίγες εβδομάδες αργότερα στο πρόγραμμα ανατροφής και επανένταξης ορφανών αρκούδων, εντάχθηκαν και τρία ακόμη αρκουδάκια που είχαν βρεθεί στο Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους που ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και τα παρέδωσαν στην φιλοζωική οργάνωση «Four Paws», που ανέλαβε τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Τα ζωάκια παρέμειναν υπό στενή παρακολούθηση και οι εξειδικευμένοι φροντιστές τούς μάθαιναν τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση, ό,τι δηλαδή θα τους δίδασκε η μητέρα τους αναπτύσσοντας σταδιακά συμπεριφορά άγριων αρκούδων.

Τααρκουδάκια , πριν την επιστροφή τους στη φύση, ναρκώθηκαν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, λήψη δείγματος DNA και τοποθέτηση μικροτσίπ, τους τοποθετήθηκε ειδικό κολάρο-πομπός και μπήκαν σε κλουβιά μεταφοράς, ώστε να μεταφερθούν στο νέο τους σπίτι.

Η Σοφία και ο Λουίτζι, εν μέσω πυκνής ομίχλης, αφέθηκαν ελεύθεροι σε δασική περιοχή, μακριά από ανθρώπινες εγκαταστάσεις και οικισμούς, ενώ την απελευθέρωση στο φυσικό περιβάλλον της Βουλγαρίας για τη Radostina, τον Jonas και τον Mitko, ανέλαβε η οργάνωση Four Paws και οι βουλγαρικές αρχές, με την καθοδήγηση του Αρκτούρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!