Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Στεφανής: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στην διαχείριση του προσφυγικού
[Newsbeast]: Στεφανής: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στην διαχείριση του προσφυγικού

[Newsbeast]: Στεφανής: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στην διαχείριση του προσφυγικού

«Είμαστε ανθρωπιστές αλλά πρωτίστως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της πατρίδας μας»

Την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε για το προσφυγικό θέλει να στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στην διαχείριση του προσφυγικού , εξέφρασε σε συνέντευξη του στον «ΣΚΑΪ», ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Τα μέτρα είναι σκληρότερα ,είναι αυστηρά. Θέλουμε να σταματήσουν οι ροές προς τη χώρα μας. Θέλουμε να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα στο εξωτερικό αλλά θέλουμε να το εκπέμψουμε και στους έλληνες πολίτες. Να τους δείξουμε ότι είμαστε ανθρωπιστές, νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπό μας, αλλά πρωτίστως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της πατρίδας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής .

Ο ΥΦΕΘΑ, που παράλληλα είναι και συντονιστής για το προσφυγικό , εξήγησε πως οι προσφυγές που θα μεταφερθούν στα ελεγχόμενα κέντρα, που θα κατασκευαστούν στην ενδοχώρα, θα βγαίνουν μόνο με άδεια από το κέντρο και πως όποιος δεν τηρεί τις υποχρεώσεις, που θα τεθούν από την ελληνική πολιτεία, τότε θα σταματά η διαδικασία χορήγησης ασύλου του ή θα μεταφέρεται σε άλλο κέντρο.

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται από Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό για την συστηματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με στόχο τον άμεσο εντοπισμό κινήσεων από τα απέναντι παράλια.

«Θέλουμε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε κάποια κίνηση από τη στιγμή που ξεκινά από τα απέναντι παράλια. Τότε λοιπόν ερχόμαστε σε επαφή άμεση με τους Τούρκους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!