Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Σταθάκης: Στις 5 Δεκεμβρίου ξεκινά η συζήτηση για το χρέος
[Newsbeast]: Σταθάκης: Στις 5 Δεκεμβρίου ξεκινά η συζήτηση για το χρέος

[Newsbeast]: Σταθάκης: Στις 5 Δεκεμβρίου ξεκινά η συζήτηση για το χρέος

«Το ΑΕΠ αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης»

Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η άμεση υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους, ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist.

«Θα ανοίξει, έτσι, ο δρόμος και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στις μακροοικονομικές εξελίξεις τόνισε ότι το ΑΕΠ, σε δωδεκάμηνη βάση, αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 (1,8%).

Σημείωσε δε, ως εξαιρετικά θετικά τα στοιχεία για ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης και κυρίως των επενδύσεων, όπως και για την πορεία των εξαγωγών.

Αναφερόμενος στα θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο υπουργός παρουσίασε οδικό χάρτη τεσσάρων βημάτων για τον ενεργειακό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα:

Το πρώτο βήμα είναι η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς του Τομέα και όλες οι κατηγορίες των καταναλωτών. Στόχος είναι η εκπόνηση αξιόπιστου μακροχρόνιου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, που θα δημιουργήσει ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, με βασικούς άξονες την ασφάλεια και διαφοροποίηση εφοδιασμού, τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, την ενεργειακή εξοικονόμηση, τον περιορισμό της χρήσης άνθρακα με προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!