Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Τα στάσιμα ποσοστά του ΚΚΕ στις εκλογές και οι αιτίες τους
[Newsbeast]: Τα στάσιμα ποσοστά του ΚΚΕ στις εκλογές και οι αιτίες τους

[Newsbeast]: Τα στάσιμα ποσοστά του ΚΚΕ στις εκλογές και οι αιτίες τους

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Σερντεδάκης αναλύει στο newsbeast.gr την πορεία του κόμματος στα χρόνια των μνημονίων

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου έφεραν μια βασική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, καθώς το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στη δεύτερη θέση, περίπου 9,5 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, δρομολογώντας εξελίξεις με την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα για τις 7 Ιουλίου.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Κάλτσα

Οι πολίτες συνηθίζουν να ασχολούνται με την «κορυφή» όλων των κλάδων είτε αυτό αφορά την πολιτική είτε τον αθλητισμό ή σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνική δραστηριότητα. Υπάρχει αυτό θα ονομάζαμε το «μικρόβιο του πρωταθλητισμού», μόνο που όταν μιλάμε για πολιτική τα πράγματα δεν έχουν μόνο δύο διαστάσεις. Άλλωστε στην πολιτική πραγματικότητα μίας χώρας ρόλο δεν παίζουν μόνο οι δύο πρώτοι, αλλά όλοι οι συμμετέχοντες διαμορφώνουν με τον δικό τους τρόπο το πεδίο.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαΐου είχε έντονα τα στοιχεία της κεντρικής πολιτικής αναμέτρησης και πήρε τον χαρακτήρα μιας πρόβας εθνικών εκλογών, κάτι στο οποίο συνετέλεσαν οι δύο βασικοί μονομάχοι: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης αλλά και να συμπιέσουν μικρότερα κόμματα, καθώς αυτή τη φορά η ψήφος δεν ήταν «χαλαρή» σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!