Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Σταϊκούρας: Η μείωση του κόστους δανεισμού δείχνει την εμπιστοσύνη των αγορών
[Newsbeast]: Σταϊκούρας: Η μείωση του κόστους δανεισμού δείχνει την εμπιστοσύνη των αγορών

[Newsbeast]: Σταϊκούρας: Η μείωση του κόστους δανεισμού δείχνει την εμπιστοσύνη των αγορών

Νέο ιστορικό χαμηλό για 10ετές ομόλογο

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας , αναφέρθηκε στη μείωση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας, το οποίο υποχώρησε κάτω από το 1%.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει: «Σήμερα, για πρώτη φορά, το κόστος δανεισμού “σπάει”,προς τα κάτω, το φράγμα του 1% .

Η συνεχής μείωση του επιτοκίου και η διατήρησή του σε χαμηλό ύψος αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των αγορών στην πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Συνεχίζουμε, με σχέδιο, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

«Δεν τίθεται θέμα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με σοβαρές αξιόποινες πράξεις»

Δεν τίθεται κανένα θέμα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με σοβαρές αξιόποινες πράξεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Με τη διάταξη του άρθρου 15 του ν. 4637/2019 ορίστηκε ότι εντός προθεσμίας τριών μηνών οι διατάξεις του προέδρου της Αρχής για τις παλιές υποθέσεις διαβιβάζονται στο αρμόδιο δικαστικό όργανο προς κρίση. Τα δικαστικά αυτά όργανα που έχουν και τα εχέγγυα της δικαστικής εξουσίας αποφασίζουν για τη διατήρηση ή μη της πράξης δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό και σύμφωνα με τις εγγυήσεις του νόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!