Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η Σρεμπρένιτσα εξέλεξε τον πρώτο σέρβο δήμαρχο μετά τον πόλεμο
[Newsbeast]: Η Σρεμπρένιτσα εξέλεξε τον πρώτο σέρβο δήμαρχο μετά τον πόλεμο

[Newsbeast]: Η Σρεμπρένιτσα εξέλεξε τον πρώτο σέρβο δήμαρχο μετά τον πόλεμο

Ανησυχία δημιουργεί η εξέλιξη στους μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης

Η Χατίντζα Μεχμέντοβιτς ήταν ανάμεσα στους πρώτους βόσνιους μουσουλμάνους που επέστρεψαν στη Σρεμπρένιτσα έπειτα από τον πόλεμο της Βοσνίας, αποφασισμένη να ζήσει κοντά στους τάφους του συζύγου της και των δύο παιδιών της που σφαγιάστηκαν από τις σερβικές δυνάμεις το 1995.

Σήμερα, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι η Σρεμπρένιτσα, όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη σφαγή στην Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με 8.000 μουσουλμάνους, άνδρες και αγόρια νεκρούς, από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας, εξέλεξε τον πρώτο Σέρβο δήμαρχο έπειτα από την σφαγή.

Για πολλούς συγγενείς των θυμάτων, η εκλογή του Μλάντεν Γκρούτζιβιτς, ενός σέρβου εθνικιστή που έχει αρνηθεί την αναγνώριση της σφαγής ως γενοκτονία, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Διεθνές Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αποτελεί μια ένδειξη ότι η σερβική εκστρατεία για εθνοκάθαρση από την περίοδο του πολέμου έχει πετύχει τον σκοπό της.

Ο ηττημένος των εκλογών, ο Βόσνιος Καμίλ Ντουρακόβιτς έχει δεσμευτεί να ασκήσει έφεση ενάντια στο «νοθευμένο» εκλογικό αποτέλεσμα, όπως το χαρακτήρισε.

Σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση των ψήφων των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 2 Οκτωβρίου, ο Γκρούτζιβιτς συγκέντρωσε 768 περισσότερους ψήφους από τον Ντουρακόβιτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!