Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Σόιμπλε: Να εποπτεύει ο ΕΜΣ στους κρατικούς προϋπολογισμούς
[Newsbeast]: Σόιμπλε: Να εποπτεύει ο ΕΜΣ στους κρατικούς προϋπολογισμούς

[Newsbeast]: Σόιμπλε: Να εποπτεύει ο ΕΜΣ στους κρατικούς προϋπολογισμούς

«Μια νομισματική ένωση χωρίς κοινή δημοσιονομική και οικονομική πολιτική είναι ατελής»

Υπέρ της εποπτείας των κρατικών προϋπολογισμών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

«Το ευρωπαϊκό σύστημα διασώσεων ήταν επιτυχημένο στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κύπρο και επίσης στην Ελλάδα», είπε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συντηρητικό ινστιτούτο μελετών, σημειώνοντας ότι οι όροι (των προγραμμάτων στήριξης) μπορεί να μην ήταν αρεστοί στις χώρες αυτές, αλλά έπρεπε να τους αποδεχθούν. «Αυτός είναι ο λόγος που θα άξιζε να εξελιχθεί ο ΕΜΣ περαιτέρω και να μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα , στο οποίο ενισχύουμε τα προληπτικά μέσα… που μας εξοπλίζουν με μεγαλύτερη επιρροή σε αποφάσεις, όπου σήμερα τα κράτη – μέλη έχουν την αρμοδιότητα», πρόσθεσε.

Ο Σόιμπλε έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι τα πολιτικά κίνητρα παίζουν υπερβολικά μεγάλο ρόλο στο πώς εξετάζονται τα σχέδια προϋπολογισμών των χωρών – μελών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει το δημοσίευμα. Νωρίτερα φέτος, η Κομισιόν έδωσε στη Γαλλία μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, κίνηση που εξόργισε το Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!