Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Σκουρλέτης: Απαιτείται να έχουμε μια πιο πειστική αντιπολίτευση
[Newsbeast]: Σκουρλέτης: Απαιτείται να έχουμε μια πιο πειστική αντιπολίτευση

[Newsbeast]: Σκουρλέτης: Απαιτείται να έχουμε μια πιο πειστική αντιπολίτευση

«Η κυβερνητική πρόταση για το εκλογικό σύστημα υποτιμά την αξία της γνήσιας αντιπροσωπευτικότητας»

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας , Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς αποτελεί μια αποδεδειγμένα θετική επιλογή που διασφαλίζει την απαιτούμενη συναίνεση, τάχθηκε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Αθήνα 9,84».

Παράλληλα χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για αντικατάσταση της απλής αναλογικής με ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που υποτιμά, όπως είπε, την αξία της αντιπροσωπευτικότητας. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι δεν θα εξασφαλιστούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται στο Κοινοβούλιο για την εφαρμογή του νέου συστήματος από τις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική «υποβάθμισης της εργασίας συνολικά» ενώ έχουμε βγει από τα μνημόνια.

Υποστήριξε ότι η συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις δεν είναι «χαραγμένη πάνω στην πέτρα» και πως «στις δεδομένες συνθήκες και ιδιαίτερα μετά την παρατεταμένη, προκλητική στάση της Τουρκίας, θα έπρεπε να είναι πιο μεγάλες οι απαιτήσεις μας από τις ΗΠΑ, σε σχέση με τη δυνατότητά της να “φρενάρει” την τουρκική προκλητικότητα». «Μιλάμε για πάγωμα της συμφωνίας σαν ένα πρώτο βήμα. Στη βάση αυτή θα πρέπει να τα δούμε όλα κάτω από το πρίσμα των νέων συνθηκών», είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι το παράδειγμα της Ισπανίας δείχνει τις δυνατότητες συνεργασιών των προοδευτικών δυνάμεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!