Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Τι σκότωσε εκατοντάδες ψάρια στο φράγμα Αποσελέμη
[Newsbeast]: Τι σκότωσε εκατοντάδες ψάρια στο φράγμα Αποσελέμη

[Newsbeast]: Τι σκότωσε εκατοντάδες ψάρια στο φράγμα Αποσελέμη

Τα πρώτα αποτελέσματα των παρασιτολογικών εξετάσεων

Για το ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες δειγματοληψίες (νερού και ψαριών) και έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες μετά τον εντοπισμό νεκρών ψαριών, και συγκεκριμένα χρυσόψαρων , στις όχθες του Φράγματος Αποσελέμη και συγκεκριμένα στην περιοχή του οικισμού Αβδού, διαβεβαιώνει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ ΑΕ.), ως υπεύθυνος φορέας κατασκευής και λειτουργίας των έργων Αποσελέμη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Φώτης Καζάσης, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν δείγματα νερού και να σταλούν προς εξέταση στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών στην Αθήνα, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες αποδείξεις για την κατάσταση που επικρατεί στον υδάτινο ορίζοντα του Φράγματος.

Λόγω της υποψίας πως για την κατάσταση μπορεί να ευθύνονται λύματα μέσα στο φράγμα, πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος και αυτοψία στην περιοχή οικισμού Αβδού και ελήφθησαν δείγματα νερού για ανάλυση των φυσικοχημικών και μικροβιολογικών παραμέτρων στο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νερού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ) Αποσελέμη. Στάλθηκε, επίσης, δείγμα νερού σε εξωτερικό διαπιστευμένο εργαστήριο για να πραγματοποιηθεί ανάλυση των βασικών περιβαλλοντικών παραμέτρων ποιότητας νερού, ενώ πραγματοποιήθηκε και δειγματοληψία ζωντανών και νεκρών ψαριών για ανάλυση στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας Υδατοκαλλιεργειών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για να γίνει παρασιτολογική, μικροβιολογική, ιστολογική εξέταση και μοριακή ανίχνευση ιών των ψαριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!