Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τα σκοτεινά μυστικά του πιο εμβληματικού παλατιού στον κόσμο
[Newsbeast]: Τα σκοτεινά μυστικά του πιο εμβληματικού παλατιού στον κόσμο

[Newsbeast]: Τα σκοτεινά μυστικά του πιο εμβληματικού παλατιού στον κόσμο

Οι λεπτομέρειες που δεν θα βρείτε σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό για το ανάκτορο των Βερσαλλιών

Παρόλο που κανένας μονάρχης δεν έζησε σε αυτό από την Γαλλική Επανάσταση και μετά, το Παλάτι των Βερσαλλιών –Μνημείο Παγκόσμια Κληρονομιάς της UNESCO– παραμένει μια ζωντανή μαρτυρία της πλούσιας και άκρως ενδιαφέρουσας, πέντε αιώνων, γαλλικής ιστορίας.

Ήταν το 1682 όταν ο Λουδοβίκος 14ος μετέτρεψε το κυνηγετικό καταφύγιο του πατέρα του στο κέντρο της γαλλικής κυβέρνησης, ενώ σήμερα το περίφημο ανάκτορο του 17ου αιώνα, στη γαλλική ύπαιθρο σε απόσταση 40 λεπτών περίπου από το Παρίσι, λειτουργεί ως μουσείο προσελκύοντας περισσότερο από τρία εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Σε μία έκταση 75.000 τετραγωνικών μέτρων –ισοδύναμη περίπου με 15 γήπεδα ποδοσφαίρου!–, η οποία διαθέτει 2.300 δωμάτια και εντυπωσιακούς, μαγευτικούς κήπους η μεγαλοπρέπεια κρύβεται στις λεπτομέρειες και τις ιστορίες που λίγοι γνωρίζουν για το παλάτι.

Μυστικές δίοδοι και άγνωστες πτυχές για την ισχυρή κληρονομιά του Λουδοβίκου , στα όσα «σκοτεινά» μυστικά χαρακτηρίζουν την ιστορία της γαλλικής μοναρχίας. Ανακαλύψτε παρακάτω, λοιπόν, κάποια από τα μυστικά του εμβληματικού παλατιού που κανένας ταξιδιωτικός οδηγός δεν θα σας αποκαλύψει.

Οι Βερσαλλίες ήταν ένα… βρωμερό μέρος

Κατά τον 17ο αιώνα η έννοια της καθαριότητας και της προσωπικής υγιεινής δεν ήταν όπως αυτή που έχουμε σήμερα στο μυαλό μας. Πιο συγκεκριμένα μάλιστα ένας ιστορικός σχολιάζει στο ντοκιμαντέρ «Versailles’ dirty secrets- Toute L’Histoire», μια ενδιαφέρουσα ιστορική και άκρως αποκαλυπτική διαδρομή στα «σκοτεινά» μυστικά των Βερσαλλιών, ότι «η καθαριότητα εκείνη την εποχή αφορούσε κυρίως στην καθαρή αναπνοή και στο να μην μυρίζουν τα πόδια σου».

Σύμφωνα με το θρύλο, λοιπόν, ο Λουδοβίκος ο 14ος έκανε μόλις μία φορά μπάνιο σε ολόκληρη την ζωή του και αυτό μετά από πίεση των συμβούλων του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!