Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Σκληρή στάση των Ευρωπαίων απέναντι στο Brexit ζητούν οι Ευρωπαίοι
[Newsbeast]: Σκληρή στάση των Ευρωπαίων απέναντι στο Brexit ζητούν οι Ευρωπαίοι

[Newsbeast]: Σκληρή στάση των Ευρωπαίων απέναντι στο Brexit ζητούν οι Ευρωπαίοι

Τι δείχνουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης

Το 65% των ερωτηθέντων στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Πολωνία απάντησαν σε δημοσκόπηση ότι η ΕΕ θα πρέπει να μην υποχωρήσει στις βασικές της αρχές, αλλά ταυτόχρονα να προσπαθήσει να διατηρήσει μια καλή σχέση με τη Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Chatham House-Kantar έδειξε ότι μόλις το 18% των πολιτών εννέα ευρωπαϊκών χωρών, σε σχέση με το 49% του βρετανικού λαού, πιστεύουν το αντίθετο, δηλαδή ότι η Κομισιόν θα πρέπει να επιδιώξει τη στενότερη δυνατή σχέση με το Λονδίνο εις βάρος των αξιών της κατά τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα.

Από τους ερωτηθέντες σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, το 57% απάντησαν ότι η ΕΕ έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας του Brexit, ενώ το 46% εκτιμούν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι αρνητική για το μπλοκ. Αντίθετα, το 70% των Βρετανών θεωρούν ότι η ΕΕ θα πληγεί από το βρετανικό «διαζύγιο». Στη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη τους πρώτους μήνες του έτους και πριν από τις εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από καθεμία εκ των 10 χωρών περιλαμβανομένης της Βρετανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!