Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Σκληρή κριτική Φέρχοφσταντ στη Μέι για το Brexit
[Newsbeast]: Σκληρή κριτική Φέρχοφσταντ στη Μέι για το Brexit

[Newsbeast]: Σκληρή κριτική Φέρχοφσταντ στη Μέι για το Brexit

Την καλεί να συμπεριλάβει κι άλλους πολιτικούς αρχηγούς στη διαπραγματευτική ομάδα

Να εντάξει κι άλλους πολιτικούς αρχηγούς στην ομάδα που διαπραγματεύεται τη διαδικασία του Brexit καλεί την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γκι Φέρχοφσταντ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Independent», ο Φέρχοφσταντ χαρακτηρίζει την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις εκλογές «απόρριψη» του σχεδίου της για σκληρό Brexit και τονίζει πως θα πρέπει να εισακουστούν κι άλλες φωνές καθώς οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ εξελίσσονται. Πρόσθεσε δε πως είναι ευθύνη της κυβέρνησης να αποφασίσει εάν θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ή όχι το αποτέλεσμα των εκλογών όταν θα καθορίζει τη διαπραγματευτική της στάση.

«Το Brexit αφορά το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα επηρεάσει όλους τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και τους πολίτες της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό ξεπερνά κατά πολύ τις εσωτερικές διαφορές ενός πολιτικού κόμματος ή μια βραχυπρόθεσμη εκλογική θέση. Αφορά τις ζωές των ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά. «Πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν περισσότερα άτομα με διαφορετικές απόψεις. Κάποια αναγνώριση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν, εν μέρει, απόρριψη του οράματος της Τερέζα Μέι για σκληρό Brexit θα ήταν καλοδεχούμενη».

Ο Φέρχοφσταντ σημείωσε πως η Μέι θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει κι άλλους ηγέτες κομμάτων στη διαπραγματευτική της ομάδας και άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί μέχρι στιγμής τις διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές της «κάπως χαοτικές».

«Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από το δημοψήφισμα και έχουμε μόλις ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!