Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: «Σκληρές» αερομαχίες και υπέρπτηση στο Αιγαίο ενώ η Αθήνα ετοιμάζει μήνυμα ισχύος
[Newsbeast]: «Σκληρές» αερομαχίες και υπέρπτηση στο Αιγαίο ενώ η Αθήνα ετοιμάζει μήνυμα ισχύος

[Newsbeast]: «Σκληρές» αερομαχίες και υπέρπτηση στο Αιγαίο ενώ η Αθήνα ετοιμάζει μήνυμα ισχύος

Πληροφορίες για πτήση αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 πάνω από το Αιγαίο

Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν σήμερα στις 12:30 πάνω από το νησί των Λειψών σε ύψος 24.000 ποδών. Άμεσα απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά για να τα αναχαιτίσουν.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Η τουρκική πολεμική αεροπορία ήθελε σήμερα να δείξει την ισχύ της καθώς στην Άγκυρα γιορτάζουν τα 96α γενέθλια της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Δύο ζευγάρια τουρκικών μαχητικών πέταξαν νότια της Σάμου παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στην περιοχή του Φαρμακονησίου. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απογείωσε το ζεύγος ετοιμότητας που είχε στο προκεχωρημένο αεροδρόμιο της Σκύρου. Οι τούρκοι χειριστές δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των ελλήνων χειριστών με αποτέλεσμα η αναχαίτιση να εξελιχθεί σε μια σκληρή αερομαχία.

Οι Έλληνες χειριστές πήραν το τακτικό πλεονέκτημα και προς στιγμήν τα τουρκικά μαχητικά έδειξαν να αποχωρούν, ωστόσο έστρεψαν και πάλι δυτικά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και δεύτερη αερομαχία . Σύντομα τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Άγκυρα έστειλε στον Ελληνικό Ενάεριο Χώρο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σημείωσε παραβίαση ανατολικά της Ρόδου.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα είναι σε εξέλιξη ετοιμασίες για την άσκηση Μέδουσα με τους Αιγυπτίους από 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το Κάιρο αναμένεται να στείλει για την άσκηση που θα διεξαχθεί ανατολικά της Καρπάθου, έξι μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικπτεροφόρο, μια κορβέτα στελθ, 2-3 μικρότερες μονάδες καθώς επισης πεζοναύτες και βατραχανθρώπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!