Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Σκυλακάκης: Η πορεία των ελληνικών επιτοκίων θα είναι ακόμη καλύτερη
[Newsbeast]: Σκυλακάκης: Η πορεία των ελληνικών επιτοκίων θα είναι ακόμη καλύτερη

[Newsbeast]: Σκυλακάκης: Η πορεία των ελληνικών επιτοκίων θα είναι ακόμη καλύτερη

Τόνισε πως η εικόνα της αισιοδοξίας στην αγορά αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό

«Μπορεί κανείς με ασφάλεια να προβλέψει σε σχέση με την απόσταση στο spread ότι η χώρα θα πάει ακόμη καλύτερα», δήλωσε ο αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης , στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για τη διαφορά της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων έναντι εκείνων των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Στη συνέχεια ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε: «Δεν είναι μία στατική εικόνα, είναι μία πορεία που στηρίζεται στη βελτίωση της αξιοπιστίας και των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας», ενώ πρόσθεσε ότι: «ο στόχος μας είναι να επανέλθει η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα, κάτι που σημαίνει ακόμη χαμηλότερα επιτόκια μέσα στα επόμενα χρόνια».

Παρατήρησε, δε, ότι η «εικόνα της αισιοδοξίας που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην αγορά αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό , ο οποίος έχει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις». «Ο προϋπολογισμός, επί της ουσίας, σε ό,τι αφορά τους θεσμούς έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και αυτό αντανακλάται και στο κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στην οικονομία. Επίσης, βλέπουμε μία ικανοποιητική πορεία των εσόδων τους τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα επιβαρύνονται από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που έχουν γίνει», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο υφυπουργός απάντησε ότι «είναι κάτι που ασφαλώς μπορεί να επιτευχθεί». «Το χρέος, επί της ουσίας, και η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους καθορίζει και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Εάν έχεις χαμηλότερα επιτόκια και υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης χρειάζεσαι και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για να πετύχεις ένα βιώσιμο χρέος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!