Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 17 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Το σκαθάρι που ανατρέπει τις ισορροπίες της φύσης
[Newsbeast]: Το σκαθάρι που ανατρέπει τις ισορροπίες της φύσης

[Newsbeast]: Το σκαθάρι που ανατρέπει τις ισορροπίες της φύσης

Ερευνητές που ανέλυσαν τη συμπεριφορά του παρατήρησαν κάτι απίθανο

O βάτραχος του βίντεο που θα δείτε ευθύς αμέσως δεν τρώει ένα σκαθάρι, αλλά είναι το σκαθάρι αυτό που τον καταβροχθίζει!

Και δεν ορμά μάλιστα σε μικρότερη λεία, όπως κάνουν συνήθως τα κολεόπτερα, καθώς αυτό το βάζει με τα αμφίβια, πλάσματα πολύ μεγαλύτερου μεγέθους από τα κυβικά του δηλαδή…

Ήδη από νύμφη, το σκαθάρι του γένους Epomis δελεάζει βατράχια και σαλαμάνδρες να του επιτεθούν. Και γιατί όχι άλλωστε, είναι μικρότερο και μοιάζει ανυπεράσπιστο. Όταν του ορμήσουν όμως, το έντομο βυθίζει τα σαγόνια του στον θηρευτή και του απομυζεί τελικά τη ζωή.

Μόλις η νύμφη μεταμορφωθεί σε ενήλικο πλάσμα, συνεχίζει μάλιστα την ίδια πεπατημένη, μόνο που τώρα το σκαθάρι είναι ακόμα δυνατότερο και χτυπά με σαφώς πιο βάρβαρο τρόπο. Πλέον κομματιάζει τους μυς των ποδιών του βατράχου για να μην μπορεί να ξεφύγει.

Ο φουκαριάρης ο βάτραχος το μόνο που βλέπει είναι μια κάμπια να κουνά αμήχανα τις κεραίες της και σκέφτεται αμέσως… φαΐ. Μόλις κοντοζυγώσει τον μικροσκοπικό εχθρό, θα λάβουν χώρα δύο σενάρια και κανένα δεν θα έχει ευτυχές τέλος για τον βατραχάκο.

Είτε θα βάλει λοιπόν τη νύμφη στο στόμα του και θα τη δει να του κατασπαράζει τη γλώσσα είτε, αν είναι πιο τυχερός, θα του επιτεθεί στη σάρκα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!